sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Hongdae ravintola: Maneul Tteokbokki

"Mikä on sinun lempi ruokasi Koreassa?" kysyvät korealaiset minulta ja yllättyvät, kun vastaan "Tteokbokki!". Tteokbokki on suosittu katuruoka tai "snack", joka on valmistettu korealaisista pehmeistä riisikakuista ja chilitahnalla maustetusta kastikkeesta/liemestä. Puhutaan siis tulisesta, kuitenkin hieman makeahkosta ruoasta. Itse henkilökohtaisesti rakastan korealaisia riisikakkuja ja pidän myös tulisesta ruoasta. Voisin rehellisesti sanottuna syödä Tteokbokkia vaikka joka päivä..

Asiaan! Hongdaen alueella sijaitseva Maneul Tteokbokki (= "valkosipuli tteokbokki") on tunnettu erityisen valkosipulisesta tteokbokkistaan. Sopassa killuu friteerattuja valkosipuleita ja liemeenkin on varmasti upotettu kynsi jos toinenkin. Tuloksena on yksi maukkaimmista koskaan syömistäni tteokbokkeista! Katsotaanpa ensin mitä listalta löytyy.

IMG_7309

Tteokbokki
a voi tilata keskikokoisen tai suuren annoksen: keskikokoinen on sopiva kahdelle ja suuresta annoksesta riittää kolmelle syöjälle. Tteokbokkin lisäksi voi tilata kimbabia, eli levään käärittyjä riisirullia eri täytteillä (vrt. sushi) tai twigimiä, eli minun sanoin "uppopaistettuja juttuja". Lisäksi listalta löytyy myös donkkasu (porsaan leike), Omuk ("kalakakku") sekä sundae (muistuttaa verimakkaraa).

IMG_7311
IMG_7314
IMG_7316

Tässä meidän tilaamat iso annos maneul tteokbokkia ja cream cheese kimbab! Keitto ja danmuji eli liemessä säilötty retiisi kuuluvat hintaan. Meitä oli kolme syöjää ja tuhosimme tuorejuusto kimbabin alle aikayksikön, joten tilasimme vielä lisäksi yhden tonnikala kimbabin.

IMG_7319
IMG_7317
IMG_7321

Cream cheese kimbab (ylempi) ja tonnikala kimbab (alempi) näyttävät ulkoisesti lähes samalta, mutta täytteet ovat erilaiset. Tonnikala on yleensä lempitäytteeni kimbabeissa, mutta tällä kertaa se oli mielestäni hieman kuivahko, joten olin pettynyt. Cream cheese sen sijaan oli erinomaisen hyvä! Tämän ravintolan kaikissa kimbabeissa on reilusti täytettä, joten ne ovat todella paksuja ja hieman vaikea syödä, sillä yhtä suupalaa saa hädin tuskin mahtumaan suusta sisään! Suosittelen kokeilemaan kimbabin dippaamista tteokbokkin liemeen, myös suuri osa korealaisista tekee niin!

IMG_7323

Itse päämenu, maneul tteokbokki, oli odotusteni mukaan uskomattoman hyvää. Riisikakut olivat ihanan pehmeitä, kuten niiden mielestäni kuuluu olla, ja valkosipulin maku oli sopivan voimakas. Myös friteeratut valkosipulit liemen seassa olivat tosi hyviä. Tiesin hengitykseni haisevan koko loppupäivän, mutta lusikoin silti liemen viimeiseen pisaraan asti, innokkaamin kuin korealainen ja japanilainen kaverini. Niin maukasta se oli. Jos pidät valkosipulista ja siedät tulista ruokaa, niin suosittelen ehdottomasti maistamaan Maneul Tteokbokkia.


Paikka:
마늘 떡볶이 / Maneul Tteokbokki
Osoite: 서울 마포구 홍익로5안길 24 / Seoul, Mapo-gu, Hongik-ro 5 An-gil 24
Metro: Hongik University station, exit 9

3 kommenttia:

  1. Uuu toi rulla näyttää superherkulta! Korealainen ruoka on rakkautta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kimbab :) Hyvää ja halpaa perusruokaa! Kiva jos tykkäät!

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista